Ν.Ε. Αιτωλοακαρνανίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: «Η ιστορία διαρκεί πολύ και είμαστε ακόμη στην αρχή»


logo_ΣΥΡΙΖΑ ΑιτωλοακαρνανίαςΜέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες για την κυβέρνηση της ριζοσπαστικής αριστεράς και το κόμμα μας, το ΣΥΡΙΖΑ, νοιώθουμε την ανάγκη να απευθυνθούμε σε όλους όσους πίστεψαν σ’ αυτό το δύσκολο εγχείρημα, σ’ όλο το λαό της Αιτωλοακαρνανίας.
Κατανοούμε κάθε πικρία, κάθε απογοήτευση που έφερε σε όλους μας αυτή η επώδυνη και άδικη συμφωνία που καλούμαστε να εφαρμόσουμε.
Οι πολύπλευροι αγώνες, που δώσαμε όλοι μαζί τα τελευταία χρόνια μέσα στα κινήματα, στην πρώτη γραμμή των εργατικών αγώνων, στις δομές αλληλεγγύης, ανέδειξαν το ΣΥΡΙΖΑ σε κύρια πολιτική δύναμη έκφρασης μέσα στους εργαζόμενους, τους ανέργους και τη νεολαία, για μια πιο δίκαιη κοινωνία.
Έτσι, για πρώτη φορά, αναλάβαμε κυβερνητικές ευθύνες σε ένα περιβάλλον ακραία επιθετικό, με προφανείς αρνητικούς συσχετισμούς. Οι κυρίαρχες ακραία νεοφιλελεύθερες δυνάμεις τόσο στην Ευρώπη όσο και στην χώρα μας κατέστησαν από την αρχή φανερό ότι θα κάνουν τα πάντα για να αποτελέσει μικρή παρένθεση η κυβέρνηση της Αριστεράς.
Η πεντάμηνη «διαπραγμάτευση» σ’ αυτό το εχθρικό περιβάλλον κατέληξε σε μια προσωρινή ήττα του πολιτικού μας σχεδίου. Η ήττα αυτή είναι αποτέλεσμα ενός εκβιασμού και του αμείλικτου διλλήματος «συμφωνία ή άτακτη χρεωκοπία». Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πάει το σχέδιο μας αρκετά βήματα πίσω, να μας αναγκάσει σε αναδίπλωση και προσωρινή υποχώρηση.
Τα σημερινά αδιέξοδα, εκτός των συντριπτικά αρνητικών συσχετισμών, οφείλονται και στις δικές μας αδυναμίες τόσο στη λειτουργία, όσο και σε αυτή καθαυτή την εκπόνηση του πολιτικού μας σχεδίου.
Χωρίς καμία διάθεση ωραιοποίησης του αποτελέσματος και με σημαντική παρακαταθήκη το μεγάλο ΟΧΙ που είπε ο λαός μας και η νεολαία του στο δημοψήφισμα της 12ης Ιουλίου, δώσαμε μια περήφανη και σκληρή μάχη για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Η διεθνοποίηση του Ελληνικού προβλήματος, η δημιουργία ρήγματος στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι πρωτοφανείς εκδηλώσεις συμπαράστασης απ’ όλες τις χώρες του κόσμου αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για τον από εδώ και πέρα αγώνα μας.
Οι ελάχιστες δυνατότητες που αφήνει το κείμενο της συμφωνίας μαζί με την δέσμευση για την αναδιάρθρωση του χρέους καθώς και το αναπτυξιακό πακέτο πρέπει να γίνουν όπλα στα χέρια της κυβέρνησης και του λαού μας για να μην πληρώσουν πάλι τα συνήθη υποζύγια αλλά αυτοί που χρόνια, ακόμα και σε περιόδους έντονης κρίσης, κατάφερναν να έχουν υπερκέρδη, να μην πληρώνουν τίποτα και να βγάζουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό.
Στεκόμαστε αγωνιστικά στο πλευρό του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης γιατί πιστεύουμε ότι έδωσε ό, τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για την καλύτερη έκβαση αυτής της μάχης.
Δεν φυγομαχούμε, δεν εγκαταλείπουμε την προσπάθεια. Νοιώθουμε βαριά την ευθύνη στους ώμους μας.
Απόψεις ότι δεν ψηφίζουμε γιατί δεν το επιτρέπει το ήθος μας στηρίζουμε όμως την κυβέρνηση και κρατάμε τις θέσεις, μάς βρίσκουν σαφώς αντίθετους. Έρχονται σε σύγκρουση με τις αρχές της Αριστεράς για την συντροφικότητα και την αλληλεγγύη ιδιαίτερα τώρα σε δύσκολες ώρες δημιουργούν ανοιχτή πληγή στο εσωτερικό μας.
Ο αγώνας μας για μια κοινωνία Δημοκρατίας και Αλληλεγγύης συνεχίζεται.
Οι προσπάθειες για Αριστερή παρένθεση δεν θα περάσουν.
Η ιστορία διαρκεί πολύ και είμαστε ακόμη στην αρχή.