Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου για το δημοψήφισμα


ΕρμήςΗ κυβέρνηση – για λόγους που σίγουρα δεν θα παραμείνουν άγνωστοι στο διηνεκές – επέλεξε την πραγματοποίηση δημοψηφίσματος σε χρονική στιγμή, με όρους και προϋποθέσεις, που ούτε στα καλύτερα όνειρά τους δεν θα μπορούσαν να έχουν οι εκπρόσωποι της εξωτερικής και εσωτερικής τρόικας.
Μας είναι δύσκολο επίσης να αποδεχθούμε ότι έπεσε θύμα αυταπατών και ψεύτικων διαβεβαιώσεων.
Τόση αφέλεια δεν είναι απλά επικίνδυνη αλλά μάλλον ύποπτη.
Το δημοψήφισμα της 5ης /7/2015 διεξάγεται με τους χειρότερους όρους, για να αποτυπωθεί αυθεντικά το διαρκώς διογκούμενο πριν λίγες μέρες πνεύμα αμφισβήτησης και αντίθεσης στους μονόδρομους της τρόικας που η κυβέρνηση – αφελώς κι εδώ – αναβάθμισε σε θεσμούς.
Τα φληναφήματα δε και οι επικλήσεις της κυβέρνησης στα ιδεώδη και τις ιστορικές δημοκρατικές παραδόσεις της Ευρώπης, το μόνο που προσφέρουν είναι άλλοθι και συγκάλυψη σε μια οικονομική ένωση που στήνει πολέμους, βιάζει λαούς, καταστρέφει χώρες, λεηλατεί εθνικούς πλούτους, παράγει εκατομμύρια προσφύγων και πνίγει δεκάδες χιλιάδες απεγνωσμένων και ξεκληρισμένων από τους τόπους τους παιδιών, μανάδων, ανδρών, βομβαρδισμένων και σακατεμένων συνανθρώπων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου τούτες τις ώρες δεν θεωρεί σκόπιμο να προβεί εν όψει του δημοψηφίσματος σε μια παρέμβαση συντεχνιακού χαρακτήρα με επίκληση μόνο κλαδικών αιτημάτων που κατά τη γνώμη του θα έπρεπε να είναι κυρίαρχα στη σκέψη μας την Κυριακή στην κάλπη.
Αντίθετα πιστεύει ότι η σκέψη όλων και καθενός θα πρέπει να είναι για όλους και τον καθένα.
Θα πρέπει να είναι για το κάθε τι και για όλα.
Όπως και η αντίθεση στα μνημόνια, ανεξάρτητα από αποστολέα.
Αυτές τις μέρες βρισκόμαστε μπρος σε μια επέλαση όλων των μηχανισμών με στόχο να εκβιαστούμε, να τρομοκρατηθούμε, να ευνουχιστούμε πνευματικά, να εκχωρηθούμε και να παραδοθούμε.
Τούτες τις μέρες σφυρίζουν τα φίδια που αλώνιζαν τη χώρα.
Τούτες τις ώρες οργιάζουν τα μαζικά μέσα παραπληροφόρησης.