Στον υφυπουργό επικράτειας τα τρέχοντα ζητήματα της Αιτωλοακαρνανίας


Στον υφυπουργό επικράτειας τα τρέχοντα ζητήματα της ΑιτωλοακαρνανίαςΜε τον υφυπουργό επικράτειας Τέρενς Κουίκ, συναντήθηκαν σήμερα ο πολιτευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Ντούπης και το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του κινήματος, Παναγιώτης Μιχαλάτος.
Στη συνάντηση, οι κύριοι Ντούπης και Μιχαλάτος, μετέφεραν όλα τα σημαντικά προβλήματα του νομού μας, για τα οποία ο υφυπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δεσμευόμενος για συγκεκριμένες ενέργειες.
Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκε το φλέγον θέμα της επικαιρότητας σχετικά με την παραμονή των πανεπιστημιακών τμημάτων στο Αγρίνιο, θέμα για το οποίο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Αιτωλοακαρνανίας έχουν δώσει μάχη από την πρώτη στιγμή με κάθε πρόσφορο μέσο. Τα στελέχη του κινήματος, πρόκειται να αναλάβουν κάθε δυνατή πρωτοβουλία σε τοπικό επίπεδο, ενώ και ο υφυπουργός από τη μεριά του, δεσμεύτηκε να θέσει άμεσα το ζήτημα στον αρμόδιο υπουργό, πάντα στην κατεύθυνση της παραμονής των τμημάτων στον νομό.
Επιπρόσθετα, τέθηκε εκ νέου στον υφυπουργό το θέμα της στέγασης της αστυνομικής διεύθυνσης Αιτωλίας, που εξακολουθεί να λειτουργεί σε ακατάλληλο κτίριο, για το οποίο ο κύριος Κουίκ τόνισε ότι συνεχίζονται οι επαφές με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για την εξεύρεση λύσης.
Σχετικά με την υποστελέχωση των νοσοκομείων στον νομό, ο υφυπουργός σημείωσε, ότι το πρόβλημα αναμένεται να βρει λύση, μετά τις προσλήψεις που προσανατολίζεται να πραγματοποιήσει το Υπουργείο Υγείας, συνολικά στον τομέα της υγείας, καθώς τη δεδομένη στιγμή τα δημοσιονομικά μεγέθη, δεν επιτρέπουν παρεμβάσεις.
Για το ζήτημα όμως της αξιοποίησης του παλαιού νοσοκομείου Αγρινίου, το οποίο ρημάζει, κινδυνεύοντας να γίνει το κτίριο «φάντασμα» της πόλης, παρά τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί από τους φορείς για την αξιοποίηση του, τα στελέχη του κινήματος, τόνισαν ότι ο συντοπίτης Υπουργός Υγείας, πρέπει άμεσα να αναλάβει τις ευθύνες του, δίνοντας τώρα λύση, ενώ και ο υφυπουργός σημείωσε, πως θα αποτελέσει μια από τις προτεραιότητές του στην επόμενη συνάντηση του με τον Υπουργό Υγείας.