Καταγγελία Π.Α.ΜΕ. Εκπαιδευτικών Αιτωλοακαρνανίας


ΠΑΜΕΤο Π.Α.ΜΕ. Εκπαιδευτικών Αιτωλοακαρνανίας καταγγέλλει την αυταρχική συμπεριφορά του Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Αγρινίου, στελέχους της Δ.Α.Κ.Ε., ο οποίος σε καθιερωμένη περιοδεία του προεδρείου της Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε., προκλητικά προσπάθησε να απαγορεύσει να δοθεί ο λόγος σε μέλος της Ε.Λ.Μ.Ε. – συνδικαλίστρια του Π.Α.ΜΕ. και να ακουστούν οι απόψεις του Π.Α.ΜΕ. «Διέταξε» δε τους καθηγητές του σχολείου του, να αποχωρήσουν!
Η δράση και οι θέσεις του Π.Α.ΜΕ. φαίνεται ότι οδηγούν κάποιους σ’ αυτήν την αυταρχική συμπεριφορά. Η συνδικαλίστρια του Π.Α.ΜΕ. υποστήριξε ότι:
1ο. Δεν πρέπει να δείξουμε ανοχή για τα αποθεματικά που παίρνει η κυβέρνηση για να πληρώσει τη δόση στους δανειστές «στην ώρα τους» ενώ στα σχολεία δεν υπάρχει ευρώ.
2ο. Ότι μπορεί να «πάγωσε» η αξιολόγηση αλλά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος είπε ότι η μισθολογική εξέλιξη θα συνδέεται με «μια άλλου είδους αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου» δηλαδή αξιολόγηση όπως πριν, πόσο μάλλον όταν το ίδιο το υπουργείο Παιδείας με δελτίο Τύπου αναφέρει ότι θα ξεκινήσει δημόσια διαβούλευση για τη διαμόρφωση πλαισίου αξιολόγησης κ.α. .
Αυτή η κριτική του Π.Α.ΜΕ. στην πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., δημιούργησε αφόρητο κλίμα για το στέλεχος της Δ.Α.ΚΕ. Κατανοητό, αφού αυτές οι δυνάμεις πρωτοστατούν για την υλοποίηση του «νέου σχολείου» που θέλει τα παιδιά αγράμματα, τη μόρφωση εμπόρευμα και τους εκπ/κούς πειθήνια όργανα. Εξάλλου αυτοί ήταν που εκβιάζανε τους συλλόγους να μη συζητήσουν το πλαίσιο της Ο.Λ.Μ.Ε. για την αξιολόγηση, γιατί είναι «παράνομο» !
Την ίδια στιγμή το Δ.Σ. της Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. σιωπά χαρακτηριστικά και αποκαλυπτικά, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον παλιό κυβερνητικό συν/σμό, για να τον υπηρετήσει στις νέες συνθήκες τους ίδιους βέβαια στόχους.
Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι η συνδικαλιστική δράση στους χώρους δουλειάς έχει κατακτηθεί με αγώνες και θυσίες από τους εργαζόμενους. Σε καμιά περίπτωση δεν θα υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα για τα δικαιώματά μας.
Το Π.Α.ΜΕ. εκφράζει τη γραμμή σύγκρουσης και ρήξης με τον εκάστοτε κυβερνητικό συν/σμό και την αντιλαϊκή πολιτική χθες της N.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ., σήμερα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. και κύρια με τα συμφέροντα του κεφαλαίου και της Ε.Ε. Κι αυτή τη γραμμή θα συνεχίζει να την υπερασπίζεται κόντρα στη βούληση και τους φόβους κάποιων.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τώρα συμπεράσματα. Αυτές οι συνδικαλιστικές δυνάμεις έχουν διαλέξει πλευρά και βρίσκονται απέναντι από τους εργαζόμενους. Στις επερχόμενες εκλογές για τους αντιπροσώπους για το 17ο συνέδριο της Ο.Λ.Μ.Ε. τις 6 Μάη τους δίνουμε απάντηση, ψηφίζουμε – στηρίζουμε «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών»!