Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε τουριστικές εκθέσεις σε Μόσχα, Παρίσι, Νάπολη και Πάτρα


Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ολοκλήρωσε με ιδιαίτερη επιτυχία το υποέργο 3, «Συμμετοχή σε Διεθνείς και Εθνικές Τουριστικές Εκθέσεις» του προγράμματος «Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», έργο το οποίο υλοποιήθηκε μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Από τις 18 έως τις 21 Μαρτίου 2015, η Περιφέρεια συμμετείχε στη διεθνή τουριστική έκθεση Moscow International Travel and Tourism Exhibition (MITT 2015), στη Μόσχα.

Το περίπτερο ήταν στον ενιαίο χώρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και η Περιφέρεια εκπροσωπήθηκε από τα στελέχη της Αναπτυξιακής Εταιρείας, κα. Γεωργία Παπούλια και κ. Βασίλειο Γαλανό, ενώ παρούσες ήταν επίσης και οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας, κα Σωτηρία Κάτρη και κα Eva Sirotkova. Το περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας επισκέφθηκε η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά, η οποία συνεχάρη για την παρουσία τους τα στελέχη της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ευχήθηκε καλή συνέχεια στο έργο τους και επισήμανε την στήριξη της Κυβέρνησης στην προσπάθεια της Περιφέρειας για την τουριστική προβολή της.
Την έκθεση ΜΙΤΤ επισκέφθηκε μεγάλος αριθμός επισκεπτών, εκπροσώπων ταξιδιωτικών γραφείων και τουριστικών πρακτόρων δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για για τις παραθαλάσσιες περιοχές και τα Ιερά Προσκυνήματα και Θρησκευτικά Μνημεία της περιοχής, εξ’ αιτίας του υψηλού θρησκευτικού συναισθήματος που διακατέχει τους Ρώσους.
Την ίδια περίοδο (19 – 22 Μαρτίου), η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συμμετείχε με δικό της περίπτερο, το οποίο ήταν και το μοναδικό ελληνικό, στην σημαντικότερη διεθνή τουριστική έκθεση που διοργανώνεται στο Παρίσι, Salon Mondial Du Tourism 2015.

Advertisements