Εμβολιασμός ανασφάλιστων παιδιών


Εμβολιασμός ανασφάλιστων παιδιώνΟλοκληρώθηκε σε δεύτερη φάση ο εμβολιασμός ανασφάλιστων παιδιών που συντόνισε και διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το Δίκτυο Στήριξης Μαθητών Αγρινίου σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου.
Η δράση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Απριλίου από τις 09:00 έως τις 14:00 στο Κοινωνικό Ιατρείο Αγρινίου.
Η Δημοτική Παράταξη «Αγρίνιο Ανατροπή τώρα – Πολίτες σε δράση» που ενεργοποίησε τους φορείς της πόλης και έβαλε τα θεμέλια της ίδρυσης του Δικτύου, επικροτεί και στηρίζει τέτοιου είδους δράσεις, που είναι άμεσα συνδεδεμένες με την κοινωνική αλληλεγγύη και την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης, που μαστίζει τα τελευταία χρόνια τη χώρα μας και έχει άμεσο αντίκτυπο στην ευάλωτη ομάδα των ανασφάλιστων παιδιών.
Το γεγονός πως εμβολιάστηκαν 250 παιδιά, φανερώνει την έκταση του προβλήματος και μας κρούει τον «κώδωνα» του κινδύνου για μια «βόμβα» με βραδύκαυστο φυτίλι που καίει στα σπλάχνα της κοινωνίας μας και στον ευαίσθητο χώρο της υγείας.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να ασχοληθεί άμεσα και σχολαστικά με το ως άνω φλέγον ζήτημα και να τιμά δεόντως τις εθελοντικές προσπάθειες και πράξεις, αντί να τις καρπώνεται απλώς και μόνο με δελτία τύπου που δεν αναφέρουν καν τους διοργανωτές – συντονιστές της δράσης.

Advertisements