Να μην λειτουργήσουν τα καταστήματα την Κυριακή των Βαΐων


ΕρμήςΟ Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου «Ο ΕΡΜΗΣ» και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου «Η ΕΝΩΣΗ» αε κοινή τους ανακοίνωση διαμαρτύρονται για τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή των Βαΐων.
«Συνάδελφοι, Συναδέλφισες
Την Κυριακή των Βαΐων 5 Απρίλη οι εργαζόμενοι εμποροϋπάλληλοι απεργούνε και οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί έμποροι κρατάνε τα καταστήματα κλειστά.

Δίνουμε από κοινού τη μάχη ενάντια στα ωράρια των μεγαλοκαταστημάτων, των πολυεθνικών και των αλυσίδων. H κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι απαίτηση των μεγαλεμπόρων, εντάσσεται στις μεταρρυθμίσεις του ΟΑΣΑ που είναι η απελευθέρωση της αγοράς, συνδέεται με την οδηγία της Ε.Ε. (Έκθεση Σέρκας) για την εργάσιμη εβδομάδα των 7 ημερών και των 68 ωρών.
Η σημερινή κυβέρνηση αθετώντας την προεκλογική, μετεκλογική και προγραμματική δέσμευσή της για κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, συνεχίζει στο δρόμο της προηγούμενης, συμμαχώντας με τους ομίλους και τους μεγαλοκαταστηματάρχες, ενάντια στους μικρούς αυτοαπασχολούμενους και τους εργαζόμενους.
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ
Αποφασισμένοι να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε:
 Ανθρώπινη ζωή και δουλειά.
 Κατάργηση κάθε Νόμου που ευνοεί τους λίγους σε βάρος των πολλών.
 Ανατροπή των πολιτικών που οδηγούν στο κλείσιμο των μικρών καταστημάτων, την μονοπώληση της αγοράς, την απελευθέρωση των ωραρίων, την μερική απασχόληση, τις ελαστικές μορφές εργασίας.
Οι μικροί έμποροι και εμποροϋπάλληλοι σε συμμαχία, καλούμε, πέρα από συναδέλφους, τους συμπολίτες και συμπολίτισσες, να βρεθούν μαζί μας στον αγώνα μας.
 Για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, χωρίς εξαιρέσεις, υποχρεωτικής για όλους.
 Για τα εμπορικά καταστήματα μέγιστο ωράριο 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά, υποχρεωτικό για όλους
 Για τους εμποροϋπαλλήλους, μόνιμη και σταθερή εργασία με 8ωρο, 5θήμερο, 40ωρο.»