Συνάντηση Παπαναστασίου με την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών


Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας«Άπαντες οφείλουν να συμβάλουν τα μέγιστα προς την κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων και της εύρυθμης λειτουργίας των Tμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών που εδρεύουν στο Αγρίνιο», ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου μετά τη συνάντηση, που είχε σήμερα στην Πάτρα με την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, όπου τον ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα και του κατέθεσε την αγωνία της για τα προβλήματα που καλείται να διαχειριστεί το Πανεπιστήμιο Πατρών με κυρίαρχα την υποστελέχωση των υπηρεσιών του και τις συνθήκες υποχρηματοδότησης που δυσκολεύουν την εύρυθμη λειτουργία και των Τμημάτων του Αγρινίου.
«Η πολιτεία και το αρμόδιο υπουργείο θα πρέπει να συμβάλουν προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης των απαιτούμενων πόρων για την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος ενώ η δημοτική αρχή θα συμπορευθεί με την Πανεπιστημιακή Κοινότητα, προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τμήματα του Αγρινίου όπως, η σίτιση των φοιτητών, η στέγαση κ.α.», συνεχίζει ο κ. Παπαναστασίου.
«Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσω και τις πρωτοβουλίες, που θα αναλάβουμε ως δημοτική αρχή, γιατί ό,τι δημιουργήθηκε μέχρι σήμερα χρίζει αναβάθμισης και όχι κατάργησης. Και προς την κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να συνεργαστούμε και να εργαστούμε, άπαντες. Ευελπιστώ πως τα λάθη του παρελθόντος μας έκαναν σοφότερους.», κατέληξε ο κ. Παπαναστασίου.