«Μάνα…Μητέρα…Μαμά…» – Τελευταίες παραστάσεις


«Μάνα...Μητέρα...Μαμά...»Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου κλείνει την αυλαία του για τη Χειμερινή Κεντρική Σκηνή την Παρασκευή 6, το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου, με τις τρείς τελευταίες παραστάσεις της συγκινητικής κωμωδίας «Μάνα…Μητέρα…Μαμά…» του Γιώργου Διαλεγμένου σε σκηνοθεσία της Νανάς Νικολάου.
Η παράσταση παίζεται από τις 19 Δεκεμβρίου του 2014 και συνεχίστηκε σε όλη την περίοδο των εορτών. Τώρα φτάνει αισίως στο τέλος της πορείας της.

Παραστάσεις:
Παρασκευή 6, Σάββατο 7 ,ώρα 9.μ.μ. και Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015, ώρα 8 μ.μ.

Λίγα λόγια για το έργο:
Ένα από τα καλύτερα έργα του νεοελληνικού θεάτρου. Το έργο εξελίσσεται την περίοδο της μεταπολίτευσης, όπου το φαινόμενο της αντιπαροχής αλλάζει το τοπίο της Αθήνας, ρυθμίζοντας εκ νέου τις σχέσεις των ανθρώπων στην αθηναϊκή κοινωνία. Μια ηλικιωμένη μητέρα, παρά τις δυνατές αντιστάσεις της, πείθεται τελικά από το γιο της και δίνει το σπίτι της αντιπαροχή. Με αυτή την κρίσιμη απόφαση της, παρόλο που η ίδια νιώθει να μετατρέπεται σε φορτίο, σε βάρος για τους οικείους της, παραδίνει τη σκυτάλη στην επόμενη γενιά.
Η κωμωδία του παραλογισμού της αγάπης που έχουν να υποστούν οι γιοι, οι νύφες, οι κόρες και οι γαμπροί, στην ελληνική οικογένεια, ζωντανεύουν σε όλο τους το μεγαλείο. Με γλώσσα αληθινή. Με σχέσεις που καθηλώνουν. Με πρόσωπα αναγνωρίσιμα όσο οι πιο δικοί μας άνθρωποι. Με γέλιο πηγαίο και πικρό. Με αλήθεια για όσα κουβαλάμε στο κύτταρό μας.
Ο συγγραφέας με τρόπο συνταρακτικό, με γλώσσα καίρια και οικεία αλλά όχι γραφική, κατορθώνει να περιγράψει τις οικογενειακές συγκρούσεις μεταβαίνοντας από το τραγικό στο κωμικό εκπλήσσοντας μας συγκινητικά. Το «Μάνα, μητέρα, μαμά» παραμένει ένα έργο διαχρονικό και εξαιρετικά επίκαιρο.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Νανά Νικολάου
Κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά
Σκηνικός Χώρος: Βασίλης Ραμμόπουλος – Νίκος Βελτσίστας
Μουσική Επιμέλεια: Πάνος Μαμασούλας
Φωτισμοί: Δημήτρης Παπαδάκης

Πρωταγωνιστούν:
(αλφαβητικά)
Γιώργος Δάμπασης
Κώστας Κάππας
Άννα Κουρή
Μαρία Κωνσταντάρου
Υρώ Λούπη

Τιμές εισιτηρίων: 10 € κανονικό και 5 € φοιτητικό – μαθητικό – ανέργων (με επίδειξη της κάρτας και ταυτότητας).
Η προπώληση εισιτηρίων θα ξεκινήσει από την Τετάρτη έως και την Κυριακή.
Ώρες ταμείου: 11 π.μ.- 1 μ.μ. & 6 μ.μ. – 9 μ.μ.
[Τηλ. Ταμείου: 2641056135]