Ελικόπτερο κι επί τόπου κλιμάκιο από την Περιφέρεια στην Κλεπά Ναυπακτίας για βοήθεια σε κατοίκους


Επί τόπου σε όλες τις πληγείσες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας για την αντιμετώπιση των κατά τόπους καταστροφών από τα καιρικά φαινόμενα βρίσκονται κλιμάκια Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανολόγων και Γεωλόγων από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και του Δήμου Αγρινίου, ενώ παραμένει η επιφυλακή στα πιο κρίσιμα σημεία.
Ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Κατσιφάρας μεταβαίνει στην ορεινή Ναυπακτία όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα κατολίσθησης στην Κλεπά.
Σε αίτημα της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Χριστίνας Σταρακά προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιείται η αποστολή ελικοπτέρου για τη μεταφορά τεσσάρων (4) από τους πενήντα (50) κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι χρήζουν ιατρικής βοήθειας.
Αυτήν την ώρα η κ. Σταρακά και ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Γιάννης Τέγας βρίσκονται σε σύσκεψη, που συγκάλεσε η ίδια με το Συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο Ναυπακτίας και με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων για την αντιμετώπιση της μεγάλης καταστροφής, το σωστό συντονισμό, αλλά και για συνεχή επιφυλακή σε ενδεχόμενες καταστροφές.

Advertisements