Η Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν. καλεί τα κόμματα να πάρουν θέση για τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου


Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν.Η Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν. καλεί τα κόμματα και τους αρχηγούς ή εκπροσώπους τους να πάρουν άμεσα θέση για όλα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρές ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις.
Σήμερα σε μια χρονική περίοδο που διεξάγονται οι πιο κρίσιμες ίσως εκλογές των τελευταίων πενήντα χρόνων η Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν. ζητά να δοθούν απαντήσεις και να δεσμευθούν τα κόμματα ότι θα δοθούν ΑΜΕΣΑ λύσεις στα πιο κάτω προβλήματα, ανεξάρτητα και πέρα από τα πάγια αιτήματα των συνδικαλιστικών οργάνων των εμπόρων, που την τελευταία πενταετία αυτής της πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης, έχουν οδηγήσει τις μικρές ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις σε αδιέξοδο.
1)Στο Φορολογικό θα πρέπει να καταργηθεί άμεσα η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ και να φορολογούνται οι επιχειρήσεις με βάση τα καθαρά τους έσοδα, μείωση του Φ.Π.Α. στο 18%, κατάργηση του ΕΝ.Φ.Ι.Α., του τέλους επιτηδεύματος, επαναφορά του αφορολόγητου ορίου στα 12000 ευρώ.
2)Στο Ασφαλιστικό, γνωρίζουν όλοι και κυρίως οι κυβερνώντες τα τελευταία χρόνια ότι 1 στους 2 ασφαλισμένους δεν μπορεί να εκπληρώσει τις ασφαλιστικές του υποχρεώσεις. Ζητάμε άμεσα να παγώσουν οι παλιές οφειλές του Ο.Α.Ε.Ε., να δοθεί η δυνατότητα ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας που επιθυμεί ο κάθε ασφαλισμένος και να σταματήσει εδώ και τώρα η ποινικοποίηση των οφειλών προς τον Ο.Α.Ε.Ε. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%.
3)Στον Κώδικα Δεοντολογίας που αφορά τις εκπτώσεις και τις προσφορές, πρέπει επιτέλους να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο κανόνων με την καθιέρωση δύο περιόδων το χρόνο για δεκαήμερες προσφορές και όχι όλο το χρόνο όπως είναι σήμερα και με αυστηρό περιορισμό να μην διεξάγονται ένα μήνα πριν και ένα μήνα μετά τις τακτικές εκπτώσεις. Κατάργηση των δυο δεκαημέρων εκπτώσεων Μαΐου και Νοεμβρίου, που τίποτε δεν προσέφεραν με βάση την εμπειρία που έχουμε από την εφαρμογή τους στην αγορά. Τακτικές εκπτώσεις δυο φορές το χρόνο, χειμώνα και καλοκαίρι. Έτσι πιστεύουμε ότι θα αποκτήσει ο θεσμός των εκπτώσεων τη χαμένη του αξιοπιστία.
4)Κατάργηση άμεσα του Νόμου που επιτρέπει το άνοιγμα των Κυριακών 8 φορές το χρόνο με νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.
Γνωρίζουμε καλά ότι χωρίς τα πιο πάνω θα πολλαπλασιάζονται τα λουκέτα και η ελληνική αγορά θα κατακλεισθεί από πολυκαταστήματα και πολυεθνικές. Όταν κλείνει μια ελληνική οικογενειακή επιχείρηση δεν βγαίνει στην ανεργία ένας αλλά τουλάχιστον τέσσερις άνεργοι.
Ζητάμε σαφείς θέσεις και δεσμεύσεις.
Αυτό θα είναι το κριτήριο της ψήφου μας.