Δήλωση Σοφίας Ανδρίκουλα


Ανδρίκουλα ΣοφίαΗ Σοφία Ανδρίκουλα,  Ορθοπαιδικός Χειρουργός,
Υποψήφια Βουλευτής Ν.Δ. Αιτωλοακαρνανίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Συμπολίτισσες και συμπολίτες,
Σε λίγες ημέρες, στις πιο κρίσιμες εθνικές εκλογές της μεταπολίτευσης, καλούμαστε να επιλέξουμε και να καθορίσουμε με τη ψήφο μας, τόσο το μέλλον το δικό μας, όσο και γενικότερα το μέλλον της χώρας μας.
Κάθε ένας από μας αντιμετωπίζει τη λαίλαπα της οικονομικής κρίσης και τις συνέπειές της. Κανείς από μας δεν είναι ευτυχής με τη σημερινή οικονομική κατάσταση και όλοι βιώνουμε τις δυσβάσταχτες συνέπειές της. Είναι πραγματικός, όμως, ο κίνδυνος να απομονωθούμε και να υποστούμε τεράστια εθνική ζημιά με βαριές απώλειες για όλο το λαό. Η Νέα Δημοκρατία με σύνεση και υπευθυνότητα έβαλε τις βάσεις και εξασφάλισε τις προϋποθέσεις για να σταθεροποιηθούμε στην Ευρώπη και την παγκοσμιοποιημένη πλέον αγορά. Τώρα είναι η ώρα για να βγούμε από την κρίση.

Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι ακραίες πολιτικές και κοινωνικές αντιφάσεις δεν οδηγούν πουθενά και δεν συμβάλλουν στην πρόοδο του τόπου. Στις 25 Ιανουαρίου είναι καθήκον μας να δώσουμε μία απάντηση σε αυτές τις δυνάμεις, που εκμεταλλευόμενες τη δικαιολογημένη αγωνία των πολιτών, προχωρούν σε κενές υποσχέσεις, που θυμίζουν άλλες εποχές παλαιοκομματισμού και οπισθοδρόμησης.
Οφείλουμε να προασπίσουμε τις θυσίες που υπέστη ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια και να διασφαλίσουμε ότι θα πιάσουν τόπο και θα σηματοδοτήσουν την απαρχή μιας νέας Ελλάδας, που θα στηρίζεται στις δικές της δυνατότητες.
Σε αυτόν τον αγώνα δεν θέλησα να μείνω αμέτοχη. Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις να μετατρέψουμε το θυμό και την οργή σε αισιοδοξία και δημιουργία. Διορθώνοντας λάθη και αδικίες της εποχής των μνημονίων, ενώνοντας τις δυνάμεις μας, ας αναζητήσουμε ρεαλιστικές, βιώσιμες και δίκαιες λύσεις και όχι ωραία λόγια που μας οδηγούν σε αδιέξοδα.
Να πείσουμε πως η νέα γενιά δικαιούται μια ευκαιρία. Και να μάθουμε πως η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη πολιτική. Αυτή η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί.
Και στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Αμφιλοχίας οι συμπατριώτες μου με εμπιστεύτηκαν και με εξέλεξαν στην πρώτη θέση. Τους ευχαριστώ για αυτό. Η τιμή στο πρόσωπό μου είναι μεγάλη. Δεσμεύομαι, όμως, ότι θα επιτελέσω στο ακέραιο και με αίσθημα πλήρους ευθύνης και το νέο μου θεσμικό ρόλο, και θα συμβάλω με τις θέσεις και τις απόψεις μου στη λήψη επωφελών για τον τόπο μας αποφάσεων.
Ζητώ και πάλι την εμπιστοσύνη σας και είμαι σίγουρη πως μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.»

Advertisements