Ταξίδι στην «Ομήρου Οδύσσεια» με οδηγό την παλέτα του Δ. Κοκκινίδη


Ταξίδι στην «Ομήρου Οδύσσεια» με οδηγό την παλέτα του Δ. ΚοκκινίδηΕγκαινιάσθηκε με επιτυχία στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου η έκθεση έργων του Δημοσθένη Κοκκινίδη με τίτλο «Ομήρου Οδύσσεια» σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης.
Ο καλλιτέχνης, που τίμησε με την παρουσία του τα εγκαίνια της έκθεσης, αναφέρθηκε στο «παραμύθι», στη γοητεία δηλαδή που άσκησαν από την παιδική του ηλικία οι ιστορίσεις για τις περιπέτειες του Οδυσσέα στο ομώνυμο έπος του Ομήρου. Η πρόταση του φιλολόγου Δ. Μαρωνίτη, χρόνια αργότερα, ήταν απλά η αφορμή για να υλοποιήσει το παιδικό του όνειρο, μια εργασία που διήρκεσε περίπου είκοσι χρόνια.
Ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου στον χαιρετισμό του επισήμανε πως, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο δήμος, είναι επιλογή της νέας Δημοτικής Αρχής να στηρίζει τέτοιες στοχευμένες δράσεις πολιτισμού. Επίσης ευχαρίστησε όσους με κάθε τρόπο συνέβαλαν στο αποτέλεσμα που όλοι απολαμβάνουμε και ιδιαίτερα τους εθελοντές.
Τέλος, ο καλλιτεχνικός δ/ντης της Δημοτικής Πινακοθήκης Αγρινίου Χρήστος Γαρουφαλής καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στον ένα χρόνο λειτουργίας της Πινακοθήκης, ευχαριστώντας όλους όσους με κάθε τρόπο βοηθούν στη διαδρομή αυτή.
Τη βραδιά των εγκαινίων τίμησαν επίσης με την παρουσία τους η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Νίκος Καζαντζής, ο διευθυντής του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης Διονύσης Καψάλης, η υποδιευθύντρια του ΜΙΕΤ Όλγα Δροσινού, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής, η πολιτευτής Γεωργία Μπόκα, πρόεδροι συλλόγων, φορέων, εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας, διδάσκοντες και μαθητές του Εικαστικού Εργαστηρίου του δήμου Αγρινίου και πολλοί φιλότεχνοι.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως 31 Ιανουαρίου 2015.
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10 πμ – 1.30 μμ και 6 – 8.30 μμ
Κυριακή 10.30 πμ – 1.30 μμ, Δευτέρα κλειστά.
Παράκληση: για τις επισκέψεις σχολείων να προηγείται τηλεφωνική επικοινωνία.
Πληροφορίες: 26413 60316, e-mail: pinakothiki@agrinio.gr