Φούντα: «Λύση άμεσα για την επαναλειτουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στη Ναύπακτο»


ΦούνταΜε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή τοποθέτηση του Υπουργού Υγείας Μ. Βορίδη στην Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Αιτωλ/νίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκης Φούντα για το μείζον θέμα που έχει προκύψει με τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά σημαντικό θεσμό για την αξιοπρεπή και αυτόνομη διαβίωση των ατόμων με ειδικές ανάγκες, ειδικά μάλιστα σε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης. Η λειτουργία τους υπονομεύεται και συρρικνώνεται συνεχώς. Η αιτία βρίσκεται στη μη απόδοση του νοσηλίου -τροφείου για τους διαμένοντες σε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ από τον ΕΟΠΠΥ.
Δυστυχώς ο Σύλλογος ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ» ανέστειλε από τον Απρίλιο τη λειτουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στη Ναύπακτο, όπου 7 συνάνθρωποί μας με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες είχαν βρει μία διέξοδο ζωής.
Η κ. Φούντα επαναφέρει το ζήτημα, με Επίκαιρη Ερώτηση αυτή τη φορά και ζητά να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος και να αποδοθούν τα θεσμοθετημένα νοσήλια στις εν λόγω δομές. Όπως μάλιστα αναφέρει η Βουλευτής, παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και άλλες Στέγες ανά την Ελλάδα, εξαιτίας της ολιγωρίας του Υπουργείου Υγείας.

Ολόκληρη η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε η κα Φούντα εδώ.

 

Advertisements