Εορτασμός 72ης επετείου ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου


Ανατίναξης της γέφυρας του ΓοργοποτάμουΤο Διοικητικό Συμβούλιο του Παραρτήματος Αγρινίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (Π.Ε.Α.Ε.Α.-Δ.Σ.Ε.) θα τιμήσει, την Κυριακή, 30 Νοέμβρη 2014 και ώρα 11 π.μ., στο Γοργοπόταμο, την 72ή επέτειο της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου.
Λεωφορείο θα αναχωρήσει την Κυριακή 30 Νοέμβρη στις 6:00π.μ. (το πρωί), μπροστά από το Ε.Κ.Α. (Εργατικό Κέντρο Αγρινίου), και θα κάνει στάση στις 6:15 μπροστά από τον παλιό σταθμό του τρένου-μπροστά στα σχολεία στις καπναποθήκες Παπαπέτρου.
Καλούνται όλα τα Παραρτήματα της Π.Ε.Α.Ε.Α.-Δ.Σ.Ε. της περιοχής, να οργανώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους, τη μετακίνηση των αγωνιστών και μαχητών της Εθνικής Αντίστασης και του Δ.Σ.Ε., των φίλων, απόγονων και πρώην Πολιτικών Προσφύγων και να πάρουν μέρος μαζικά στην εκδήλωση.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν τα παραρτήματα Π.Ε.Α.Ε.Α.-Δ.Σ.Ε.από όλη την χώρα.
Για μια ακόμα φορά, στα απόγκρεμα φαράγγια του Γοργοπόταμου, θα ακουστούν τα αθάνατα τραγούδια του αγώνα μας και η στεντόρεια φωνή της λαϊκής Μούσας:
«Χτύπα καημένη Λευτεριά, γαλανομάτα, χτύπα!/ του μαύρου δράκου την καρδιά, με το σπαθί σου τρύπα./ Χτυπάτε, αντάρτες του ΕΛΑΣ, παιδιά του Βελουχιώτη/ Συντρίψτε τ’ άνομα σκυλιά, το φασισμό γκρεμίστε./ Κι ας το ακούσουν οι λαοί σ’ όλη την οικουμένη, πως οι Γραικοί δεν προσκυνούν, δε ζούνε σκλαβωμένοι».

Advertisements