Συναντήσεις Τριανταφύλλου σε ΕΠΑ.Σ. – Σχολές Ο.Α.Ε.Δ. και ΕΛ.Γ.Α. Αγρινίου


Συναντήσεις Τριανταφύλλου σε ΕΠΑ.Σ. - Σχολές Ο.Α.Ε.Δ.Την ΕΠΑ.Σ. Αγρινίου επισκέφτηκε η βουλευτής Μαρία Τριανταφύλλου, όπου είχε τη δυνατότητα, να συναντηθεί και να συνομιλήσει με το διευθυντή αλλά και τους εκπαιδευτικούς και τους διοικητικούς υπαλλήλους.
Συσσωρευμένα ήταν τα προβλήματα, που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι. Έκαναν αναφορά για απαράδεκτη καθυστέρηση διορισμού ωρομισθίων εκπαιδευτικών στις Σχολές του Ο.Α.Ε.Δ. αλλά και για υποχρηματοδότηση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να μην μπορούν, να λειτουργήσουν στοιχειωδώς.
Χαρακτηριστικό είναι πως μέχρι 13 Νοέμβρη δεν είχαν ξεκινήσει κανονικά τα μαθήματα λόγω έλλειψης προσωπικού.
Η βουλευτής τόνισε ότι συνολικά η Δημόσια δωρεάν εκπαίδευση συρρικνώνεται και υποβαθμίζεται.
«Η τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση υποβαθμίζεται δραματικά και παραδίνεται ως προς τους σκοπούς και το περιεχόμενο της στις πρόσκαιρες ανάγκες της αγοράς και στο ιδιωτικό επιχειρηματικό κεφάλαιο. Υπονομεύονται τα πτυχία και τα επαγγελματικά δικαιώματα των νέων με την πιστοποίηση δεξιοτήτων, που αποκτώνται έξω από το τυπικό εκπαιδευτικό σύστημα. Επιπλέον, καθιερώνεται η μαθητεία, δηλαδή ουσιαστικά η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία ακόμη και ανήλικων μαθητών στους εργοδότες ως υποκατάστατο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Αυτό γίνεται με στόχο την πλήρη μελλοντική συμμόρφωση στον εργασιακό μεσαίωνα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατατέθηκε ζήτησε την άμεση πρόσληψη αλλά και τη μονιμοποίηση των ωρομισθίων εκπαιδευτικών, που είναι φανερό, πως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».
Μίλησε για υποβάθμιση των σχολών με βάση το Ν.4186/17-09-2013, άρθρο 22 που ψηφίστηκε από τη συγκυβέρνηση.
Σημείωσε πως είναι απαραίτητη η σύνδεση τεχνικής εκπαίδευσης (ΕΠΑ.Σ.) με την ανάγκη για παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και της κάθε περιφέρειας ξεχωριστά.
Τέλος, ανέφερε, ότι η πολιτική αυτή διαλύει την κοινωνία και είναι επικίνδυνη και για τη Δημόσια Εκπαίδευση.
ΧαλαζόπτωσηΑμέσως μετά συναντήθηκε με το Διευθυντή του ΕΛ.Γ.Α. στο Αγρίνιου, όπου και ενημερώθηκε για τις δράσεις του οργανισμού.
Σημειώθηκε πως για τις εκτεταμένες ζημιές σε Καλύβια, Νεάπολη, Αγρίνιο και Θέρμο από την χαλαζόπτωση την 6η Οκτωβρίου, οι εκτιμήσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν την επόμενη εβδομάδα και για όσους έχουν εκπληρωμένες τις εισφορές τους προς το ΕΛ.Γ.Α. αναμένεται, να μπορέσουν, να πληρωθούν ως τα τέλη Γενάρη.
Αναφορά έγινε και για ζημιές που έχουν προκληθεί σε Αμπέλια, Παρακαμπτήρια και Παραβόλα από την χαλαζόπτωση τη 19η του Νοέμβρη, για τις οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν από την ερχόμενη εβδομάδα οι εκτιμήσεις.
Η κα. Τριανταφύλλου ενημερώθηκε για τις περιοχές (Φωκίδα, Λευκάδα, Αιτωλοακαρνανία), που καλύπτει ο οργανισμός αλλά και για τη στελέχωση του υποκαταστήματος Αγρινίου.
Η βουλευτής σημείωσε πως τόσο η μεγάλη, σε έκταση περιοχή, που καλύπτει το υποκατάστημα Αγρινίου όσο και η αναγκαιότητα άμεσης επέμβασης του επιστημονικού προσωπικού του ΕΛ.Γ.Α., επιβάλουν να εξεταστεί από την διοίκηση του οργανισμού και περαιτέρω στελέχωση του.

Advertisements