Αναρμόδια δηλώνουν τα αρμόδια Υπουργεία για την οδική ασφάλεια των πολιτών του ορεινού Θέρμου


ΦούνταΗ διαχρονική απαξίωση του κράτους για τις υποδομές στην Αιτωλοακαρνανία, φαίνεται πως έχει αιτία: Τα αρμόδια Υπουργεία δεν μπορούν να αποφασίσουν ποιος είναι υπεύθυνος για τα έργα!
Αυτό προέκυψε από την Αναφορά που κατέθεσε η Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα, σχετικά με την απογοητευτική κατάσταση που επικρατεί στο ορεινό Θέρμο, αφού δεν έχει καν ασφαλτοδρωμένους δρόμους, σύμφωνα και με σχετικό υπόμνημα των Συλλόγων των Ορεινών Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Θέρμου.
Το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων δήλωσε μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου ότι δεν έχει αρμοδιότητα, ενώ το συνερωτώμενο Υπουργείο Εσωτερικών, αφού πρώτα ενημέρωσε για ποσά που έχουν προϋπολογιστεί για άλλους σκοπούς, εν τέλει παρέπεμψε στο μη αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών!
Τελικά ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για την ταλαιπωρία των κατοίκων;  Ποιος θα αναλάβει την αναβάθμιση της οδικής υποδομής και διασύνδεσης; Ποιος θα εξετάσει τη δυνατότητα χρηματοδότησης;
Οι σχετικές απαντήσεις γνωστοποιήθηκαν και στον Δήμο Θέρμου, από όπου αναμένουμε πρωτοβουλίες, στις οποίες και συμβάλλουμε με κάθε τρόπο, όσο μπορούμε, όπου και όποτε μας ζητηθεί.

Advertisements