Το διαχρονικά επίκαιρο μήνυμα του Νοέμβρη…


logo_ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας41 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου οι Έλληνες ζουν σε μνημονιακό καθεστώς πληγωμένης δημοκρατίας και μειωμένης εθνικής ανεξαρτησίας.
Ο λαός μας βιώνει τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση που γνώρισε η χώρα σε περίοδο ειρήνης. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου με πρωτοφανή αυταρχισμό συνεχίζει και επιτείνει το καταστροφικό έργο των μνημονιακών πολιτικών, με την αποδιάρθρωση της οικονομίας, με την ανελέητη φοροεπιδρομή σε βάρος των αδυνάτων, με την κατάργηση κάθε αυτονόητης κοινωνικής μέριμνας και των συλλογικών δικαιωμάτων, οδηγώντας την πλειονότητα των πολιτών στην εξαθλίωση και τους νέους στην απελπισία και στη φυγή τους στο εξωτερικό. Ταυτόχρονα καίριοι τομείς της δημόσιας περιουσίας ξεπουλιούνται. Σ’ αυτό το διαμορφωμένο πεδίο των τελευταίων χρόνων, αναφύονται και δρουν φασιστικές – νεοναζιστικές οργανώσεις.
Η κατάσταση που σήμερα επικρατεί στη χώρα δείχνει πως το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ενάντια στη δικτατορία, το Νοέμβρη του 1973, για «ψωμί-παιδεία-ελευθερία», είναι διαχρονικό και πιο επίκαιρο από ποτέ.
Απέναντι σ’ αυτούς που ταπεινώνουν τη χώρα και καταρρακώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ο λαός και η νεολαία αγωνίζονται ενωμένοι για την κατάργηση των μνημονίων και τη νέα εκκίνηση της χώρας, αγωνίζονται για τα πανανθρώπινα ιδανικά, της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ισότητας. Συμμετέχουμε μαζικά και ειρηνικά τη Δευτέρα 17/11 στα συλλαλητήρια και στις εκδηλώσεις, τιμώντας τους νεκρούς και τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, συνεχίζοντας τους αγώνες μας.

Advertisements