Η Ο.Μ. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αγρινίου για το Πολυτεχνείο


logo ΣΥΡΙΖΑΤο Γραφείο τύπου της Οργάνωσης Μελών ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αγρινίου εξέδεωσε την κάτωθι ανακοίνωση για το Πολυτεχνείο.
«Το Πολυτεχνείο δεν είναι μια μουσειακή τελετή για να εκφωνούνται πανηγυρικοί της δεκάρας με παράτες και φανφάρες απίθανων “επισήμων” και εντεταλμένων υπηρεσιακών εκπροσώπων – παραγόντων.
Το πολυτεχνείο ήρθε σαν συνέχεια των αγώνων του λαού μας ενάντια στον “ρεαλισμό” των ισχυρών ναζιστών του άξονα στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, της αντίστασης του λαού μας με το ΕΑΜικό κίνημα, των αγώνων για δημοκρατία του 114 και της λαϊκής πάλης κατά της 7χρονης τυραννίας.
Είναι η στιγμή που η νέα γενιά σήκωσε το ανάστημά της και φώναξε για ολόκληρο το λαό μας ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
Το Νοέμβρη του ‘73 η νεολαία και ο ελληνικός λαός πάλεψαν με αυταπάρνηση απέναντι στην τυραννία της Χούντας, βροντοφωνάζοντας Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία, και απέδειξαν πως οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν δίνονται ποτέ.
Σήμερα, στα χρόνια των μνημονίων, της φτώχειας, της ανεργίας και της μετανάστευσης των νέων ανθρώπων, ο δρόμος δεν μπορεί να είναι άλλος από την αντίσταση!
Πλέον, ο αυταρχισμός, η καταστολή και η καταστρατήγηση των δικαιωμάτων μας αποτελούν καθημερινότητα.
Η νέα γενιά δεν φιμώνεται γιατί ο αγώνας της για μόρφωση και δουλειά, ο αγώνας για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη δεν είναι ούτε νόμιμος ούτε παράνομος, είναι δίκαιος.
Την ίδια στιγμή που η μνημονιακή κυβέρνηση προσπαθεί να καταργήσει κάθε έννοια συλλογικού δικαιώματος, που καταδικάζει τη νεολαία και τους εργαζομένους στη φτώχεια και την εξαθλίωση, το Πολυτεχνείο είναι εδώ. Στους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη, ανεξαρτησία, ισότητα και κοινωνική απελευθέρωση. Στην υπεράσπιση της δημοκρατίας και των ελευθεριών, απέναντι στον κυβερνητικό αυταρχισμό και στο μονόδρομο των μνημονίων και της λιτότητας.
Απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν να σπιλώσουν τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, απέναντι στις προσπάθειες η λήθη να νικήσει τη μνήμη, απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία, ο λαός μας απαντά με την ενότητα, τη συλλογική δράση και την αντίσταση.»