Κάστρο της Βόνιτσας: «Κλειστό μέχρι νεωτέρας…»


ΒόνιτσαΜόνο για λίγους μήνες άνοιξαν τελικά οι πύλες του Κάστρου της Βόνιτσας για το κοινό. Μετά την λήξη των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που είχαν προκηρυχθεί, καταργήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες και η τελευταία οργανική θέση φύλακα που υπήρχε στο μνημείο και πλέον κανείς δεν ξέρει πότε θα ξαναλειτουργήσει και αν θα φυλάσσεται επαρκώς.
Όπως καταγγέλλει με νέα κοινοβουλευτική της παρέμβαση προς τα Υπουργεία Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων η Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα το Κάστρο της Βόνιτσας θα είναι και πάλι κλειστό για τους επισκέπτες ενώ, αξίζει να σημειωθεί, πως είχε ανοίξει μόνο για λίγους μήνες κατά την φετινή τουριστική περίοδο -μετά από προηγούμενη κοινοβουλευτική παρέμβαση. Το κάστρο παρέμενε ως τότε κλειστό για 4 χρόνια, από το 2010.
Παρά το γεγονός ότι το 2008 δαπανήθηκαν 2.593.010 ευρώ με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Στήριξης και το Ελληνικό Δημόσιο (για συντήρηση των τειχών, διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων, καθαριότητα και φωτισμό) στην συνέχεια δεν έγινε καμία προσπάθεια για την ορθή λειτουργία του μνημείου και την ανάδειξή του. Ακόμα και η μοναδική οργανική θέση που προβλεπόταν μέχρι σήμερα δεν καλύφθηκε ποτέ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της επονομαζόμενης «δημοσιονομικής προσαρμογής», αυτή καταργείται.

Ολόκληρη η Ερώτηση της κ. Φούντα εδώ.

Advertisements