Ερώτηση Σαλμά για τον καταρροϊκό πυρετό


ΣαλμάςΕπίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κατέθεσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Μ. Σαλμάς σχετικά με την καταπολέμηση και την εξάλειψη του καταρροϊκού πυρετού στην Αιτωλοακαρνανία.
Η ερώτηση του κ. Σαλμά έχει ως εξής:
«Το τελευταίο χρονικό διάστημα κρούσματα του καταρροϊκού πυρετού επιβεβαιώθηκαν στην Αιτωλοακαρνανία, με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι της περιοχής να βρίσκονται σε απόγνωση και έντονη ανησυχία, καθώς ο καταρροϊκός πυρετός έχει ως άμεσες συνέπειες την απώλεια ζωικού τους κεφαλαίου και τη μείωση της κτηνοτροφικής παραγωγής.
Η επιτυχής και άμεση αντιμετώπιση του φαινομένου κρίνεται επιτακτική, καθώς η ανεπαρκής πρόληψη εξάπλωσης του καταρροϊκού πυρετού και η επέκταση σε νέες εστίες θα έχει άμεσο και ορατό αντίκτυπο στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Αιτωλοακαρνανίας, που αποτελεί κατ’ εξοχήν κτηνοτροφικό νομό με σημαντική συνεισφορά στη ζωική παραγωγή της χώρας.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
– Πόσα επιβεβαιωμένα κρούσματα καταρροϊκού πυρετού υπάρχουν μέχρι στιγμής στην Αιτωλοακαρνανία και σε ποιες ακριβώς περιοχές;
– Τι πρωτοβουλίες προτίθεστε να αναλάβετε, προκειμένου να μην εξαπλωθεί ο καταρροϊκός πυρετός σε νέες εστίες στην ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας;
– Σε τι ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να αποζημιωθούν επαρκώς οι κτηνοτρόφοι που έχουν πληγεί από τον καταρροϊκό πυρετό; Υπάρχει σχετικό χρονοδιάγραμμα;»

Advertisements