Με πορείες και κλείσιμο γραφείων δεν αντιμετωπίζεται ο εκφασισμός μιας κοινωνίας


logo_Νεολαία ΣΥΡΙΖΑΜε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου Νεολαίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αγρινίου και αναφερόμενο στη συμπλήρωση ενός έτους από την άνανδρη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αναφέρεται μεταξύ των άλλων και στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Αγρίνιο, τα οποία πρέπει να κλείσουν… Ασχέτως του γεγονότος ότι το Κ.Κ.Ε ήταν για χρόνια παράνομο, οι κομουνιστές και οι αριστεροί γενικότερα θεωρούνταν «μιάσματα» και βρίσκονταν υπό διαρκή παρακολούθηση και διωγμό, οι νέες και οι νέοι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θέλουν να αγνοούν το γιατί οι πολίτες καταφεύγουν στη Χρυσή Αυγή και αδυνατούν να την αντιμετωπίσουν πολιτικά, όπως άλλωστε το σύνολο του πολτικού συστήματος. Αντιθέτως καλούν σε πορείες…
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Ο Παύλος Φύσσας συνάντησε τους Κάρλο Τζουλιάνι και  Αλέξανδο Γρηγορόπουλο στους στίχους του, και δυστυχώς έμελλε να τους συναντήσει και στην ιστορία. Ένα χρόνο πριν ένας φασίστας μέλος της χρυσής αυγής σκότωσε έναν εργάτη, μουσικό που οι στίχοι του δεν άρεσαν στο κόμμα τους και την ιδεολογία τους.  Αν κάναμε μια ανάλυση τώρα αυτή θα ήτανε ότι αυτό το γεγονός ήτανε η κορύφωση των πογκρομ απέναντι σε μετανάστες και επιθέσεων σε οποιδήποτε πραγματικό αγωνιζόμενο άτομο ή κίνημα της ελληνικής κοινωνίας.

  Από την Οκτωβριανή επανάταση , την Ισπανία του ’36 , τον Μάη του ’68 μέχρι την Γένοβα , το Δεκέμβρη του Αλέξη, την Αραβική άνοιξη και το αντιφασιστικό μέτωπο της Ουκρανίας οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι έχουμε υποχρεώση απέναντι στην ιστορία να κλείσουμε το φίδι στην τρύπα του.
 Πριν την ολική ρήξη της ακροδεξιας κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου οφείλουμε να θυμίσουμε ότι σε αυτό το τόπο φασίστες δε χωράνε. Η Νεολαία ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αγρινίου βάζει σα κύριο αίτημα των διαδηλώσεων αυτής της εβδομάδας , το κλείσιμο των γραφείων της χρυσής αυγής στο Αγρίνιο. Η αναμετάδοση και προβολή  ιδεολογιών μίσους και βίας συνιστά συνενοχή στο μέτωπο ενάντια στην κοινωνία που κανονικά οφείλουμε να τις φιμώσουμε. Η δημοκρατία πρέπει να διαφυλάττει την Αλληλεγγύη και την Ειρήνη χωρίς να ποινικοποιεί την γλώσσα ανάγοντας σε βία και τρομοκρατία οποιαδήποτε κοινωνική αντίσταση.
Καλούμε όλες τις Νέες και τους Νέους αυτής της πόλης να συμμετέχουν ενεργά στο κίνημα αντίστασης στον εκφασισμό της κοινωνίας, αυτή την εβδομάδα με αποκορύφωση τις πορείες κινημάτων και φορέων την ημέρα επαιτείου από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
«Οι κοινωνικές διεργασίες δεν μπορεί να εμποδιστούν ούτε από το έγκλημα, ούτε από τη δύναμη. Η ιστορία είναι δική μας, και οι άνθρωποι κάνουν την ιστορία.»

Advertisements