Η Αναστασία Τογιοπούλου νέα Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ. Ελλάδας


Νέο Προεδρείο Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ. ΕλλάδαςΗ Αναστασία Τογιοπούλου εξελέγη νέα Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας έπειτα από την πρόταση που έκανε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, επικεφαλής της παράταξης «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο».
Η ψηφοφορία διεξήχθη κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του Σώματος, σήμερα το πρωί, στην αίθουσα του πρώην εργοστασίου «Λαδόπουλος» στην Πάτρα.
Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου εξελέγη, έπειτα από την πρόταση της πλειοψηφίας των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ο Γιώργος Κανέλλης, επικεφαλής της παράταξης «Οικολογική Δυτική Ελλάδα» και εκπαιδευτικός στο επάγγελμα.
Γραμματέας του Σώματος θα είναι, μετά από την πρόταση της παράταξης «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας» και την ψηφοφορία στις κάλπες, ο Κωνσταντίνος Κούστας, καθηγητής φυσικής αγωγής.
Στην ειδική πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, χρέη προέδρου εκτέλεσε ο Γιώργος Αγγελόπουλος (πρώτος σε σταυρούς) και γραμματέα η Παρασκευή Βεργοπούλου (νεότερη ηλικιακά εκλεγείσα), βάσει των διατάξεων του «Καλλικράτη».
«Θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου στα τρία στελέχη που εξελέγησαν για το προεδρείο του Σώματος. Το νέο αυτό Περιφερειακό Συμβούλιο είμαι σίγουρος πως θα συμβάλλει ώστε οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν να είναι καταλύτης για την ανασυγκρότηση των παραγωγικών, των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων της περιοχής μας» υπογράμμισε κατά την τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και συνέχισε: «Η περίοδος που διανύουμε είναι πολύ δύσκολη, έχει παγίδες, εμείς έχουμε, όμως, χρέος να πάμε μπροστά. Η συναίνεση, αλλά και οι συγκλίσεις δεν γίνονται με το να μοιράζεις αξιώματα. Γίνονται στη βάση πολιτικών και προγραμματικών δεσμεύσεων και πάνω από όλα στα κυρίαρχα και μεγάλα θέματα που καλούμαστε να λύσουμε προς το συμφέρον της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Δηλώσεις του νέου προεδρείου
Η κυρία Τογιοπούλου μετά την εκλογή της στη θέση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, δήλωσε τα εξής:
Αναστασία Τογιοπούλου«Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα και τους συναδέλφους μου για την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μου.
Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα η εκλογή μου στη θέση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, ένα όργανο που κατά την προηγούμενη θητεία του λειτούργησε σε υψηλής ποιότητας πολιτικό επίπεδο.
Στο νέο διαμορφούμενο τοπίο, θα προσπαθήσω να παραμείνει το Περιφερειακό Συμβούλιο θεματοφύλακας των δημοκρατικών ιδεωδών μας και δίπλα στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας».

Ο Γιώργος Κανέλλης μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος για την εκλογή του ως Αντιπρόεδρος του Σώματος δήλωσε:
«Ευχαριστώ του συναδέλφους μου για την εκλογή μου με ευρεία πλειοψηφία. Ως μέλος του προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου ότι θα εργασθώ για τη διατήρηση υψηλού επιπέδου στις συνεδριάσεις, έτσι ώστε το Σώμα να αποτελέσει πρότυπο δημοκρατικών και ουσιαστικών συζητήσεων».
Από την πλευρά του, ο νέος Γραμματέας Κωνσταντίνος Κούστας δήλωσε:
Κούστας«Η Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας και με τη θέση του Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου θα παλέψει να αναδείξει τα κρίσιμα πολιτικά ζητήματα της διοίκησης στην Περιφέρεια, έχοντας πλήρη επίγνωση της αδυναμίας δημοκρατικής εκπροσώπησης όλων των παρατάξεων από το θεσμικό πλαίσιο του Καλλικράτη στο Όργανα.
Η βελτίωση των λειτουργιών του, η αμεσότητα στις ενημερώσεις των παρατάξεων, των Περιφερειακών Συμβούλων και των πολιτών της Περιφέρειας είναι κρίσιμο στοίχημα. Άλλωστε ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο όσον αφορά τις διαδικασίες λειτουργίας του προεδρείου».

Advertisements