Μωραϊτης: «Παρωδία με τον ΕΝΦΙΑ – Αδιανόητο να πληρώσουν οι πολίτες την πολιτική ανικανότητα και εμμονή ορισμένων»


Μωραΐτης ΘάνοςΟ βουλευτής του και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Θάνος Μωραϊτης, αναφερόμενος στον ΕΝ.Φ.Ι.Α., ανήρτησε πριν λίγο στα προφίλ του στα social media την ακόλουθη δήλωση:
«Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες για τους ερασιτεχνισμούς και για τις εμμονές που οδήγησαν στη σημερινή παρωδία με τον ΕΝΦΙΑ και η οποία για μια ακόμη φορά δοκιμάζει την αντοχή και προσβάλει την αξιοπρέπεια των πολιτών.
Το υπουργείο επέδειξε πρωτοφανή ανετοιμότητα ενώ – όπως έγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει – το μοντέλο της φορολόγησης κάθε ακινήτου ξεχωριστά απέτυχε παταγωδώς και οδήγησε σε απίθανες στρεβλώσεις και αδικίες σε όλη την Ελλάδα.
Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να προχωρήσει στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις και να ανταποκριθεί στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ όπως θα διατυπωθούν τις επόμενες ημέρες.
Όμως αυτό που προέχει είναι να υπάρξει η μετάθεση των προθεσμιών καταβολή του φόρου.
Είναι αδιανόητο να πληρώσουν οι πολίτες την πολιτική ανικανότητα και εμμονή ορισμένων.
Από εκεί και πέρα θα πρέπει να υπάρξει πλήρης ανασχεδιασμός του φόρου ακινήτων που θα στηριχτεί στην φορολόγηση βάσει της συνολικής ακίνητης περιούσιας, με αφορολόγητα για όποιες κατηγορίες φορολογουμένων απαιτείται».

Advertisements