Κάτω τα χέρια από τα κοινωνικά και δημόσια αγαθά της ενέργειας και του νερού


Κάτω τα χέρια από τα κοινωνικά και δημόσια αγαθά της ενέργειας και του νερούΜε καθαρά κερδοσκοπική και τυχοδιωκτική μεθόδευση η μειοψηφική κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και του Βαγγέλη Βενιζέλου, αυτών των άβουλων κλητήρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των ελεύθερων αγορών της «φούσκας», επιχειρούν σήμερα το μεγαλύτερο ξεπούλημα της περιουσίας του ελληνικού λαού.
Αυτοί οι υποτελείς και άβουλοι τεχνικοί της εξουσίας, «πετάνε απόψε πάνω στο πάγκο του χασάπη» όσα για λόγους επικοινωνίας και μόνο αποκαλούν «μικρή ΔΕΗ». Με αυτό τον τρόπο έχουν την ψευδαίσθηση ότι θα καταφέρουν να αποκρύψουν το μεγάλο τους έγκλημα κατά του ελληνικού λαού που με μακροχρόνιες θυσίες και στερήσεις, οικοδόμησε μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες παραγωγής ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο.
Το ξεπούλημα αυτό είναι ένα μεγάλο και σημαντικότατο βήμα προς την πλήρη παράδοση της διαχείρισης και της εκμετάλλευσης δύο στρατηγικών για την κοινωνία και την οικονομία κοινωνικών και δημόσιων αγαθών από κερδοσκοπικά ιδιωτικά συμφέροντα: Της ενέργειας και του νερού.
Με το άνοιγμα το 2000 της αγοράς ενέργειας κανένας καταναλωτής ενέργειας στην χώρα μας δεν έχει ωφεληθεί το παραμικρό. Από το 2001 έως το 2013 το ρεύμα αυξήθηκε κατά 102%, ποσοστό που αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο με την παράδοση της στα πολυεθνικά αρπακτικά και τους εθνικούς επενδυτές.
Παράλληλα η πώληση των φραγμάτων, δεν θα ανοίξει μόνο την πόρτα στην ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης, αλλά θα έχει και τεράστιες αρνητικές συνέπειες στην αναδιάρθωση και ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, μοναδική διέξοδο και λύση για την ευημερία της περιοχής μας αλλά και της χώρας.
Το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ καλεί όλους τους κατοίκους του Δήμου Αγρινίου την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014 να συμπαρασταθούν με την παρουσία τους και την δυναμική τους, στην κινητοποίηση που αποφάσισε η Τοπική Διοικούσα Επιτροπή της ΕΤΕ-ΔΕΗ Αγρινίου, για την ιδιωτικοποίηση της φερόμενης ως «μικρής ΔΕΗ» και που θα πραγματοποιηθεί έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στην πλατεία Παναγοπούλου, (σιντριβάνι), στις 10:00 το πρωί.
Δηλώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις πως ο αγώνας αυτός αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της μάχης, για να παραμείνουν η ΕΝΕΡΓΕΙΑ και το ΝΕΡΟ κοινωνικά και δημόσια αγαθά και όχι εμπορεύματα στα χέρια των κερδοσκόπων και τις διαθέσεις των «ασύδοτων αγορών».
Πρέπει να τους σταματήσουμε και θα τους σταματήσουμε
Συμπαραστεκόμαστε, παλεύουμε και απαιτούμε
α) Επανεθνικοποίηση της ΔΕΗ και ταυτόχρονη εθνικοποίηση συνολικά του τομέα παραγωγής ενέργειας
β) Ο εθνικοποιημένος τομέας της ενέργειας να λειτουργεί για τον λαό και όχι για τους ιδιώτες παραγωγούς
γ) Λέμε ΟΧΙ στην «απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας» που επιβάλλει η ΕΕ, και αποτελεί το πλαίσιο για επιβολή όλων αυτών των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων.
δ) Καμιά εφαρμογή των οδηγιών της ΕΕ.
ε) Ρήξη με την πολιτική της Ε.Ε στο τομέα της ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ και της διαχείρισης των ΥΔΑΤΩΝ
στ) Κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και όλων των μνημονιακών νόμων και δεσμεύσεων ενάντια στην αποπληρωμή των τοκογλύφων – δανειστών.

Advertisements