Συνάντηση Φούντα με εργαζομένους της «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ Α.Ε.»


Συνάντηση Φούντα με εργαζομένους της «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ Α.Ε.»Μετά και την κοινοβουλευτική παρέμβασή της Βουλευτού Αιτωλοακαρνανίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκης Φούντα για το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ Α.Ε.» πραγματοποιήθηκε συνάντησή της με τους εργαζόμενους της επιχείρησης που δραστηριοποιείται στη Λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου.
Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν στην κ. Φούντα την αγωνία τους για το μέλλον της επιχείρησης, αλλά και για την διατήρηση των θέσεων εργασίας τους. Ζήτησαν να σταματήσει κάθε προσπάθεια αποκρατικοποίησης θέτοντας ως βασικό επιχείρημα το γεγονός ότι πρόκειται για μια κερδοφόρα επιχείρηση η οποία το 2013 έκλεισε τους ισολογισμούς της με φορολογικό κέρδος 1,5 εκατ. ευρώ. Η «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ Α.Ε.». δεν έχει δανειακές υποχρεώσεις και -το κυριότερο- δεν επιχορηγείται και ούτε επιχορηγήθηκε ποτέ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Όπως μάλιστα εξήγησαν, η απόκτηση του 55,19% της «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ Α.Ε.» που κατέχει τώρα το Ελληνικό Δημόσιο δεν είναι καινούργια επιδίωξη, αλλά αποτελεί ευσεβή πόθο από το 1992.
Αναφορικά με τον παραγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ Α.Ε.», ο διευθυντής κ. Κωστόπουλος επεσήμανε στην Βουλευτή, ότι η επιχείρηση που παράγει άριστης ποιότητας πρωτογενές θαλασσινό αλάτι και διαχειρίζεται τις επτά (7) αλυκές ανά την Ελλάδα, λειτουργεί από το 1988 και ως πρωταρχικό στόχο, είχε και έχει πάντα τη διασφάλιση της αυτάρκειας της Χώρας σε πρωτογενές θαλασσινό αλάτι.
Η κερδοφορία της «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ Α.Ε.», αναμφισβήτητα σε πείσμα των καιρών, βαίνει αυξανόμενη τα τελευταία χρόνια και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη συλλογική και φιλότιμη προσπάθεια του εναπομείναντος ειδικευμένου προσωπικού της, που αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε 34 άτομα συνολικά με το εποχιακό προσωπικό.
Μετά το πέρας της συνάντησης, η κ. Φούντα, μεταξύ άλλων, ανέφερε:
«Η πρόθεση αποκρατικοποίησης μίας κερδοφόρας εταιρείας, δημιουργεί εύλογες απορίες ως προς τα προσδοκώμενα “οφέλη” για το Ελληνικού Δημοσίου, αλλά και ενστάσεις για τον εν λόγω σχεδιασμό. Από την πλευρά μου εγκαίρως κατέδειξα τα λειτουργικά προβλήματα που θα δημιουργηθούν, αλλά και την αγωνία των εργαζομένων στην εταιρία. Σήμερα επανερχόμαστε για να επαναλάβουμε πως μέλημά μας αποτελεί και η προστασία της περιοχής εκμετάλλευσης, καθώς και τα ευαίσθητα περιβάλλοντα οικοσυστήματα. Αναμένοντας και την επίσημη θέση του Υπουργείου Οικονομικών, δηλώνουμε ότι θα παρακολουθούμε στενά την διαδικασία, παρεμβαίνοντας όταν και όπου κρίνεται σκόπιμο».