Συνέντευξη Αριστερής Παρέμβασης


ΔεσύλλαςΠραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η συνέντευξη τύπου της Αριστερής Παρέμβασης – Αντικαπιταλιστικής Κίνησης στη Δυτική Ελλάδα, στην αίθουσα της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. για την αναγγελία της καθόδου στις Περιφερειακές Εκλογές.
Στη συνέντευξη μίλησαν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και νυν περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Δεσύλλας, η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας Κατερίνα Χαμηλάκη και ο υποψήφιος για την Περιφέρεια στο νομό Ηλείας Νίκος Κωστόπουλος. Τη συζήτηση συντόνισε ο Ηλίας Ηλιόπουλος, φυσικός, ενώ παρέμβαση έκανε ο Νεκτάριος Χαϊντίρ Αχμάντ, φοιτητής Ιατρικής.
Στη συνέντευξη τύπου παρουσιάστηκαν οι βασικές θέσεις και οι στόχοι της Αριστερής Παρέμβασης.


Ο Γεωπόνος, Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Μέλος του Π.Σ.Ο. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ. Δημήτρης Δεσύλλας ανέφερε:
«Με τη συμμετοχή μας στις εκλογές του Μαΐου, δεν πάμε να «εισπράξουμε» εκλογικά ένα κομμάτι από τα «συντρίμμια» που αφήνει στο πέρασμά της η αντιλαϊκή επίθεση συγκυβέρνησης – ΕΕ – Μνημονίου – Καλλικράτη – Κεφαλαίου. Επιδιώκουμε να την ανατρέψουμε με την συγκέντρωση και συμπόρευση ευρύτερων δυνάμεων των εργαζομένων και της νεολαίας.
Η εκλογική ενίσχυση της «Αριστερής Παρέμβασης – Αντικαπιταλιστικής Κίνησης στη Δυτική Ελλάδα», σημαίνει ουσιαστική συμβολή: Στην καταδίκη, ήττα και συντριβή του μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και της ακροδεξιάς – φασιστικής εφεδρείας τους (με όποιο όνομα κι αν εμφανιστεί). Στη συνολική και βαθιά καταδίκη της ΕΕ. Στην ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος και σε νικηφόρους αγώνες. Στην ανατρεπτική κοινή δράση της αριστεράς αντί για τον ενδοαριστερό «εμφύλιο», ενάντια σε λογικές και πρακτικές διαχείρισης και απομόνωσης, ανεπάρκειας και κομματικής αυτάρκειας. Κυρίως συμβολή στην ενίσχυση του μετώπου της ανεξάρτητης αντικαπιταλιστικής, αντιΕΕ, ανατρεπτικής Αριστεράς, στην αντικαπιταλιστική επαναστατική ανατροπή και στη σύγχρονη κομμουνιστική προοπτική.»