Φούντα: «Διαχρονική και ανεπίτρεπτη η απαξίωση του Μουσείου Θυρρείου»


ΘύρρειοΜε νέα παρέμβασή της η Βουλευτής Αιτωλ/νίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα, ζητά επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Πολιτισμού για το μέλλον του Μουσείου Θυρρείου και τις ουσιαστικές ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβεί ώστε να σταματήσει η απαξίωσή του. Ζητά να εξεταστεί, στο πλαίσιο των πρόσφατων προσλήψεων, η δυνατότητα ενίσχυσης του Μουσείου με προσωπικό, αλλά και επίσημες διευκρινίσεις για την απόφαση μεταφοράς αρχαιοτήτων.
Η διατήρηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς δεν πρέπει να γίνεται με αποφάσεις που λαμβάνονται εν κρυπτώ, χωρίς την απαραίτητη διαβούλευση και διάλογο. Πρέπει να καταστεί σαφές, προς πάσα κατεύθυνση, ότι η πολιτιστική υποβάθμιση της ευρύτερης περιοχής του Ανακτορίου, μιας περιοχής που παλεύει να αναδειχθεί και τουριστικά αξιοποιώντας με μεγάλη καθυστέρηση τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του.
Έχουμε υποχρέωση απέναντι στην ιστορία του τόπου μας και στις μελλοντικές γενιές να σεβόμαστε και να προστατεύουμε την ιστορία και την κληρονομιά μας. Η παρακαταθήκη μας οφείλει να είναι η διάσωση του αρχαιολογικού και ιστορικού μας πολιτισμού.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την Ερώτηση που κατέθεσε η κ. Φούντα:
http://nikifounta.gr/cms/uploaded_files/635.pdf