Διάλεξη – Συζήτηση για το bullying


Ενδοσχολική βία - Σχολικός εκφοβισμόςΟ Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Δοκιμίου σε συνεργασία με το Κέντρο Παιδοψυχολογίας και Συμβουλευτικήςδιοργανώνει συζήτηση την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 18:00 – 19:30 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου με θέματα:
1. «Ανάλυση Περιπτώσεων Σχολικού Εκφοβισμού (Bullying). Οι μηχανισμοί που σχετίζονται με τις συμπεριφορές καλυμμένης επιθετικότητας και βίας στο δημοτικό σχολείο. Ο εντοπισμός των συμπτωμάτων στα παιδιά και ο τρόπος παρέμβασης στο σχολικό περιβάλλον από τον εκπαιδευτικό».


2. «Συμπεριφορές καλυμμένης επιθετικότητας και εκφοβισμού σε παιδιά του δημοτικού σχολείου. Ο ρόλος της οικογένειας στην ανίχνευση των συμπτωμάτων του παιδικού εκφοβισμού. Συμπεριφορές και τρόποι ανίχνευσης και αντιμετώπισης της παιδικής επιθετικότητας μέσα στο ενδο-οικογενειακό περιβάλλον.»
Με εισηγητές τους:
 Δρ. Κουράκη Σήφη (Phd), Παιδοψυχολόγος – Παιδαγωγός – Νευροψυχολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, και την κα
 κα Χρύσα Μπλάγκα – Κουράκη, Κλινικός Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια (ζεύγους – ομάδας – οικογένειας),
Τη συζήτηση θα παρουσιάσει και θα προλογίσει η κα Παναγιώτα Κόκκοτου, Εκπαιδευτικός (Μεταπτυχιακή σπουδάστρια) με αναφορά σε ανώνυμη μελέτη περίπτωσης παιδικού – σχολικού εκφοβισμού (Bullying).