Η Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν. για το κλείσιμο της Ε.Ρ.Τ.


Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν.Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Βορεοδυτικής Ελλάδας (Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν.) εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για το κλείσιμο της Ε.Ρ.Τ.:
«Το Δ.Σ. της Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν. καταγγέλλει την απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ για κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης.
Πρόκειται για απαράδεκτη απόφαση που:
• βάζει λουκέτο στη δημόσια ενημέρωση.
• πετά χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο.
• οδηγεί όλη την περιουσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στα χέρια των ιδιωτών.
• οδηγεί την ενημέρωση στα χέρια των εφοπλιστών καναλαρχών.
• αποτελεί ένα ακόμη κρίκο στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας όπως και στους τομείς της υγείας, παιδείας, ΟΤΕ, ΔΕΗ, νερό, λιμάνια, ορυκτό πλούτο.
Ο δε τρόπος που εφαρμόστηκε η απόφαση, με το κλείσιμο των αναμεταδοτών κατά την διάρκεια εκπομπής προγράμματος των εργαζομένων στην ΕΡΤ, αποτελεί εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη» που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση για να περάσει την αντιλαϊκή της πολιτική.
Το Δ.Σ. της Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν. καλεί τους Συλλόγους της περιοχής μας, όλους τους αυτοαπασχολούμενους έμπορους, να αντισταθούν σε αυτά τα μέτρα, να εκφράσουν
έμπρακτα την συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, να συστρατευτούν με όλους τους εργαζόμενους, με τον λαό, ενάντια σε αυτές τις μεθοδεύσεις.»