Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν.: «Ο Πρόεδρος και το Προεδρείο της ΕΣΕΕ πρωτοστατούν στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας»


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και νήσων (Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν.) με ανακοίνωσή του αναφέρεται στις προσπάθειες του προεδρείου της ΕΣΕΕ να καταργηθεί η κυριακάτικη αργία.
Συγκεκριμένα στην ανακοίνψση αναφέρεται:

«Χωρίς να έχει συγκληθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, εκμεταλλευόμενοι τα φιλικά τους μέσα μαζικής ενημέρωσης μεθοδεύουν την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.
Ο Πρόεδρος Β. Κορκίδης και το Προεδρείο της ΕΣΕΕ, έριξαν τις μάσκες.
Βγήκαν μπροστά, δίκην κυβερνητικού εκπροσώπου, για να υλοποιηθεί άμεσα και αναίμακτα η απαίτηση της ΤΡΟΙΚΑΣ και των πολυκαταστημάτων για: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ»
Με το προσχηματικό και δήθεν ότι μιλάμε μόνο για 3-4 Κυριακές το χρόνο επιδιώκουν στο να αδρανοποιήσουν τους εμπόρους, τους αντιπροσώπους τους και τα συλλογικά τους όργανα.
Ξέρουν καλά ότι σημασία έχει: Να μπει ο Λύκος στο μαντρί
Γιατί όλα μετά γίνονται εύκολα.
Ο Πρόεδρος και το Προεδρείο της ΕΣΕΕ εξαργυρώνουν και αξιοποιούν την προνομιακή ημερήσια προβολή τους από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης – την όχι φυσικά τυχαία – για να ικανοποιηθεί το διαχρονικό αίτημα των εμπορικών ομίλων, των υπεραγορών και των αλυσίδων.
Άλλωστε πάντα τα κάστρα πέφτουν ευκολότερα όταν ο από μέσα ανοίγει την πόρτα.
Τον Πρόεδρο και το Προεδρείο της ΕΣΕΕ δεν τους ενδιαφέρει το συνδικαλιστικό κίνημα, ούτε τι θα απογίνουν οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί έμποροι.
Άλλωστε και την ΕΣΕΕ σαν εφαλτήριο την αξιοποιούν για το ατομικό προφίλ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Β/Δ Ελλάδας και Νήσων ΚΑΛΕΙ:
 Τις Ομοσπονδίες των Εμπορικών Συλλόγων, τους Εμπορικούς Συλλόγους και τους Αντιπροσώπους να μην δεχθούν να αυτοκαταργηθούν.
 Να συνειδητοποιήσουν ότι τώρα κρίνεται ο λόγος ύπαρξης για κάθε Σύλλογο και Ομοσπονδία και το αν δικαιούται να ισχυριστεί ότι εκπροσωπεί τους εμπόρους.
 Να αντιληφθούν ότι τώρα πρέπει να διεκδικήσουν όχι μόνο προστασία της Κυριακάτικης Αργίας αλλά και ανατροπή της μερικής απελευθέρωσης του ωραρίου του 2005 – και τότε με συναίνεση της ΕΣΕΕ – που επέφερε τα γνωστά ολέθρια αποτελέσματα.»